Hardlopen zit in mijn dna en daarom ben ik zelf een groot liefhebber van hardlopen (en tegenwoordig ook mountainbiken). Vanaf mijn 6e jaar ben ik al lid van een atletiekvereniging. Mijn ouders hebben mij destijds naar een club gebracht, omdat ik altijd overal naar toe wilde rennen. Denk aan school, de winkel of vriendjes in de buurt. Sporten in de natuur vind ik helemaal geweldig. Een training door de bossen brengt mij veel voldoening en rust in mijn hoofd. Sinds de corona epidemie zijn er steeds meer mensen gaan sporten en dat is een goede ontwikkeling. Voor iedereen die nog twijfelt om te starten met hardlopen heb ik deze blog geschreven met 4 redenen om te starten met hardlopen

1.Verbetert de gezondheid

Hardlopen is een goed manier om je gezondheid te verbeteren. Het is bewezen dat hardlopen de bloeddruk verlaagt, het cholesterolgehalte vermindert en de kans op hartaandoeningen verkleint. Dit laatste komt omdat je cardiovasculaire conditie verbetert. Simpel gezegd; je hart blijft fitter. Bovendien kan het helpen bij het beheersen van gewichtsverlies en het verbeteren van de slaap. Dus als je op zoek bent naar een manier om je gezondheid te verbeteren, is hardlopen een geweldige optie.

2. Vermindert stress

Hardlopen kan ook een geweldige manier zijn om stress te verminderen en je geestelijke gezondheid te verbeteren. Tijdens het hardlopen worden endorfines aangemaakt, dit zijn natuurlijke stoffen die een gevoel van geluk en welzijn kunnen veroorzaken. Dit kan je helpen om je geestelijk beter te voelen en stress te verminderen.

3. Verbetert je slaap

Ook kan hardlopen helpen om je slaap te verbeteren. Regelmatig hardlopen kan helpen om je lichaam te ontspannen en je geest te kalmeren, waardoor je makkelijker in slaap valt en beter slaapt. Bovendien kan regelmatige lichaamsbeweging bijdragen aan het reguleren van je slaap-waakritme en kan het je helpen om een regelmatig slaappatroon te ontwikkelen.

4. Sociale contacten

Ten slotte is hardlopen ook een sociale activiteit. In eerste instantie zou je zeggen dat hardlopen alleen een individuele activiteit is, maar het tegendeel is waar. Er zijn veel hardloopgroepen en evenementen waar je aan kunt deelnemen. Dit kan een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Dit sociale gedeelte kan ook helpen om je gemotiveerd te houden en je te blijven uitdagen.